ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΗ Σίφνος είναι νησί μεσαίου μεγέθους στις δυτικές Κυκλάδες ανάμεσα στη Σέριφο στα βορειοδυτικά, τη Κίμωλο στα νοτιοδυτικά και την Αντίπαρο στα ανατολικά. Απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα ή 80 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 73.942 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μήκος 15 χιλιόμετρα και πλάτος 7,5 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της είναι περίπου 70 χιλιόμετρα.
Με τα σκάφη μας έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ολόκληρο το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της Σίφνου από τη θάλασσα και να απολαύσετε παρθένες παραλίες στις οποίες δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση μέσω της χερσαίας οδού.
Ξεκινώντας από τον όρμο του Πλατύ Γιαλού μπορείτε να ακολουθήσετε ανατολική πορεία προς τον Φάρο και την Παναγιά Χρυσοπηγή, ή/και νοτιοδυτική προς την αμμουδερή παραλία της Φυκιάδας και με βόρειο προσανατολισμό προς το κοσμοπολίτικο Βαθύ.

 

ΝΗΣΙΑΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ
Κίμωλος8,5
Αντίπαρος12
Πάρος15
Μήλος15
Φολέγανδρος17
Σέριφος19
Σίκινος22
Ίος27
Σύρος28
Νάξος32
Ηρακλειά33
Σαντορίνη42
Μύκονος42

Βορειότερα, στη δυτική ακτογραμμή του νησιού, υπάρχουν μικρές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος (Χοχλάκοι, Βλυχάδα, Τσόχα, Τοσό Νερό – προσβάσιμο και από μονοπάτι). Συνεχίζοντας σε βόρεια πορεία και περνώντας τις Καμάρες, θα βρείτε και τον όρμο Γιαλούδια, μια μικρή παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Κοντά στα Γιαλούδια βρίσκονται και οι παραλίες Βρουλίδια και το Αρτιμόνι.
Με μέση ταχύτητα (15 κόμβους) φτάνετε στην Κίμωλο σε περίπου 45 λεπτά, έχοντας καταναλώσει περίπου 5,5 λίτρα καυσίμου (0,650 lt / N mi). Σε κάθε περίπτωση, η απόστασή σας από οποιαδήποτε στεριά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6 ναυτικά μίλια (ν.μ.). Αν θέλετε να καταλήξετε σε κάποιο προορισμό, ο οποίος απέχει περισσότερα από 12 ν.μ. από τον Πλατύ Γιαλό (6 + 6), θα πρέπει να χαράξετε τέτοια πορεία στη θάλασσα, κατά την οποία θα υπάρχουν άλλα ενδιάμεσα χερσαία σημεία ώστε να εξασφαλίζεται πάντοτε η απόσταση ασφαλείας από την στεριά (6 ν.μ.).
Για παράδειγμα, έχοντας αποπλεύσει από τη Σίφνο και διανύσει 6 ν.μ., η απόστασή σας από την επόμενη στεριά (π.χ. Κίμωλο) θα πρέπει να είναι άλλα 6 ν.μ., ούτως ώστε απομακρυνόμενοι από το ένα νησί να πλησιάζετε το άλλο. Φτάνοντας στο νησί προορισμού η τελική σας απόσταση από το νησί προέλευσης θα είναι συνολικά 12 ν.μ.

" Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να οργανώσετε το δικό σας island hopping στις Κυκλάδες με απόλυτη αυτονομία! "


ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ