ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Χρειάζεται κάποιο δίπλωμα για να οδηγήσω τα σκάφη;

Όχι. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τα σκάφη μας είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην απαιτείται να κατέχετε κάποιο δίπλωμα ή άδεια για τον χειρισμό τους.

Υπάρχει κάποια εκπαίδευση για τον σωστό χειρισμό του σκάφους;

Ναι. Εμείς αναλαμβάνουμε, πριν από τον απόπλου, να σας επιδείξουμε τον χειρισμό του σκάφους και τη χρήση των σωστικών μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας.

Μπορώ να πάω και σε άλλα νησιά;

Ναι. Έχετε την ευχέρεια να επισκεφτείτε άλλα νησιά με την προϋπόθεση ότι η απόστασή σας από οποιαδήποτε στεριά δεν θα ξεπερνά τα 6 ναυτικά μίλια. Η απόσταση ασφαλείας των 6 ναυτικών μιλίων δεν σημαίνει ότι το σημείο εκκίνησης και το σημείο προορισμού πρέπει να απέχουν μεταξύ τους μόνο 6 ν.μ., διότι όσο απομακρύνεστε από το σημείο εκκίνησης τόσο πλησιάζετε στο σημείο προορισμού, συνεπώς η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων μπορεί να φτάνει και τα 12 ναυτικά μίλια (6 + 6).
Αν, όμως, ο προορισμός σας απέχει περισσότερα από 12 ν.μ. από κάποια ακτή της Σίφνου, θα πρέπει να χαράξετε τέτοια πορεία στη θάλασσα, κατά την οποία θα υπάρχουν άλλα ενδιάμεσα χερσαία σημεία ώστε να εξασφαλίζεται πάντοτε η απόσταση ασφαλείας από την στεριά (6 ν.μ.).

Τα καύσιμα περιλαμβάνονται στην τιμή;

Όχι. Κατά την επιστροφή του σκάφους υπολογίζεται η ποσότητα των καυσίμων που έχει καταναλωθεί και ο πελάτης πληρώνει για τα καύσιμα που χρησιμοποίησε και όχι περισσότερο.

Τι πρέπει να προσέξω;

Για την ενοικίαση του σκάφους πρέπει να είστε ηλικίας άνω των 18 ετών.
Ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων είναι 6 άτομα. Απαγορεύεται η επιβίβαση περισσότερων ατόμων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πριν από το ταξίδι και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ.
Εισέρχεστε σε όρμο με ήρεμη και σταθερή ταχύτητα και με μεγάλη προσοχή για τυχόν λουόμενους ή άλλα πλεούμενα. Καλό θα ήταν να τηρείται αρκετά καλή απόσταση από τους λουόμενους (100 μέτρα). Όταν πλησιάζετε άλλο σκάφος, στρέφετε πάντοτε δεξιά για να το αποφύγετε.
Για τη δική σας ασφάλεια, το σκάφος ταξιδεύει μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα πρέπει να επιστρέφεται οπωσδήποτε πριν από τη δύση του ηλίου.

Πόσο καιρό πριν μπορώ να κάνω κράτηση;

Όσο νωρίτερα κάνετε την κράτησή σας, τόσο πιο εύκολα θα έχετε εξασφαλίσει την ημερομηνία και ώρα που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Μπορώ να κάνω κράτηση για περισσότερο από 2 ημέρες;
Ναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω email.
Μέχρι πότε μπορώ να ακυρώσω την κράτησή μου;

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν έχετε ακόμα καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο για την ενοικίαση. Σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει το σκάφος σε άλλον πελάτη, εάν εσείς δεν έχετε επιβεβαιώσει την κράτησή σας με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού τουλάχιστον 2 (δύο) 24ωρα πριν από την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα ενοικίασης.
Σε περίπτωση που έχετε προκρατήσει το σκάφος καταβάλλοντας το ποσό της ενοικίασης και θέλετε να ακυρώσετε την κράτηση, θα έχετε το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων σας μόνον έως 24 ώρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα ενοικίασης. Αν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας σε χρόνο λιγότερο από 24 ώρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα ενοικίασης, δεν θα μπορεί να γίνει επιστροφή των χρημάτων σας.